HTML

Randihírek - a Randivonal társkereső blogja

Hírek, érdekességek, nyereményjátékok a Randivonal társkereső háza tájáról. Olvashatsz itt a Randivonalon összejött párok sikertörténeteiből, társkeresési tippek / trükkök / tanácsokról.

Friss topikok

  • roskótamás: roskótamásvagyok mohorárol egyedulélek koly kapcsolatot szeretnék lányokkal 52 éves vagyok... (2020.05.16. 15:57) Randi Andi vagyok
  • Tomi Rosko: roskótamás vagyok mohorárol egyedul élek koly kapcsolatot veletek 51 éves vagyok hijatok ... (2020.02.03. 15:14) Szégyelled, hogy egyedül vagy? II.
  • borsika111: Sziasztok, szerintem ezt bőven mindenkinek maga kell, hogy eldöntse, hogy az Ő saját értékrendje ... (2015.08.02. 23:45) Hol vannak a férfias férfiak?
  • Rácz Rikóó: Szia komogyan gufdhuvgeocjkgdhnoreiygjbjx jheckifgjhv (2013.12.23. 08:53) 1000 megválaszolatlan levél...
  • Fuzzy Logic: @KRM87: Hát ilyenkor az jár a fejükben, hogy szép / szexi vagy. Esetleg még az is, hogy biztos va... (2013.07.21. 16:06) És még mindig az elvárások…

RANDIHÍREK - A RANDIVONAL TÁRSKERESŐ BLOGJA

Hírek, érdekességek, nyereményjátékok a Randivonal társkereső háza tájáról. Olvashatsz itt a Randivonalon összejött párok sikertörténeteiből, társkeresési tippek / trükkök / tanácsokról.

4 biztos jel, hogy azonnal ott kell hagynod!

2012.11.09. 15:40 | Randi_Andi | 3 komment

goodbye_blog.jpg

Rengetegszer kapom a kérdést: "Otthagyjam vagy ne hagyjam?" Ezzel a cikkel szeretném megkönnyíteni a döntést.

Tehát íme 4 biztos jel, hogy AZONNAL ott kell hagynod!

1. Biztos jel, hogy azonnal hagyd ott: Érzelmileg bántalmazod

Érzelmileg bántod (még rosszabb: fizikailag). Az érzelmi bántalmazás nők részéről is jellemző, a fizikai főleg a férfiaknál fordul elő.

Persze, nem kell a legrosszabbig elmenni: részemről ha valaki kihozza belőlem azt, hogy kiabáljak vele, a kapcsolatnak vége. Figyeld magad: mit hoz ki belőled a másik? A legjobb önmagadat, vagy egy idegroncsot? Ha utóbbit, akkor nézzen ki bármilyen jól is papíron az illető, jobb, ha otthagyod – az ő érdekében is.

Érzelmi bántalmazás alatt a következőket értjük:

    “a másik személy lekicsinylése, sértegetése
    gúnyolódás, nevetségessé tevés (például a nő külseje, vallása vagy faji hovatartozása miatt)
    bántalmazással, veréssel való fenyegetés
    gyerekek elvételével, öngyilkossággal való fenyegetés

A bántalmazott kinevetése, kigúnyolása, nevetségessé tételétől rövid út vezet a mindennapi, állandó verbális támadásokig, folytonos káromkodásig, az áldozat szidalmazásáig, megszégyenítéséig, emberi méltóságának eltiprásáig. A gyűlölettel teli beszéd, kiabálás, továbbá a non-verbális fenyegetések (támadó mimika, agresszív gesztusok, félelemkeltő testhelyzetek) mind előfordulhatnak a családon belüli erőszak esetkörében. (Forrás: Sorsunk-jövőnk.hu)”

2. Biztos jel, hogy azonnal hagyd ott: ő bánt téged

Minden fizikai bántalmazás előtt vannak jelek, az első lépcső az érzelmi bántalmazás. Figyeld ezeket a jeleket. Ha bánt téged verbálisan vagy fizikailag, azonnal hagyd ott. Kutyából nem lesz szalonna, és felejtsd el a “de amikor nem iszik, olyan rendes ember”-típusú szólamokat. A bántalmazás nem korfüggő, fiataloknál is előfordul (lásd Rihanna esete).

3. Biztos jel, hogy azonnal hagyd ott: érzelmileg nem vagy elérhető

Úgy mentél bele a kapcsolatba, hogy “kutyaharapást szőrivel”-alapon majd jól elfelejted az új pároddal a régit? Rossz ötlet! Ha még mindig az előzőn siránkozol és csak rá tudsz gondolni, akkor azt hiszem, nem kell ahhoz nagy jóstehetség, hogy belásd: nem fog működni. Olyan is van, hogy a másik nem elérhető érzelmileg, erre vannak jelek.

4. Biztos jel, hogy azonnal hagyd ott: nem vagy boldog

Állandóan veszekedtek és már régóta nem vagy boldog a kapcsolatban, még akkor sem, ha a szex egyébként nagyon jó és úgy gondolod, szerelmes vagy. A szerelem nem mindig elég – kedvelni is kell egymást. Erősít, vagy gyengít az adott kapcsolat? Erre legbelül tudod a választ. Ha pedig tudod, cselekedni is tudsz aszerint.

3 komment.

A bejegyzés trackback címe:

https://randivonal.blog.hu/api/trackback/id/tr124899078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bankvezér 2012.11.10. 10:54:54

Ugyan... Ki beszél itt szerelemről? :))

gabigyerek 2012.11.11. 11:42:48

"részemről ha valaki kihozza belőlem azt, hogy kiabáljak vele, a kapcsolatnak vége."

Mekkora egy hisztis, gyenge ember lehetsz. Sok sikert a kiabálásmentes kapcsolataidhoz... aztán majd nézem a pasid által agyonszurkált hullád a hírekben, miközben a szomszéd úgy nyilatkozik, hogy "pedig csendes emberek voltak, soha egy rossz szavuk nem volt egymáshoz, sosem veszekedtek..."

DrewID 2012.11.15. 21:06:05

Hát ez egy kicsit bugyuta cikkre sikeredett.
Pongyola és bugyuta...

1.) A 4 ok közül mind a 4 felszínes és nincs kifejtve
2.) Maga a cikkíró is elég fura lehet: ha te az első kiabálás vagy felindultabb hang után máris szakítasz, akkor még 1-2 éves kapcsolatod sem lehetett.
Max. hónapokban gondolkodva ez működhet, de az még nem kapcsolat.. futó románc, annyi.
Ahol komolyabb érzelmek vannak, ott megesik az ilyesmi. Pofon és egyéb nem, ott azonnal és mindenféle megfontolás nélkül azonnal szakítani kell (ebben egyetértek, az ilyen "dehát ha nem iszik, akkor milyen rendes" szövegek szerintem sem működnek, ebben 100%ig egyetértek).
Kezet emelni a másikra, az gyengeség.
Súlyos lelki gyengeség...

De aki meg menekül a problémák elől és megoldások helyett a párját is folyton első veszekedésnél cseréli, mint a cipőket, az is valahol szánalmas.. ez is egyfajta lelki gyengeség, akárhogy is nézem.
Remélem csak félreérthetően fogalmaztad meg, ebben az esetben megkövetem magam - ha viszont tényleg így gondoltad, az igen sajnálatos :'((
Valamint ezt semmiképp nem publikálnám, finoman szólva sem követendő példa, pláne nem jótanács. Ha a lányodból (fiadból) később olyan embert szeretnél faragni, akinek több elvált házastársa van, mint cipője, akkor gratulálok, jó úton haladsz.
De a való világban ez nem normális (max a Való Világban, annak meg tudjuk mennyi köze van az élethez ;)))

süti beállítások módosítása