HTML

Randihírek - a Randivonal társkereső blogja

Hírek, érdekességek, nyereményjátékok a Randivonal társkereső háza tájáról. Olvashatsz itt a Randivonalon összejött párok sikertörténeteiből, társkeresési tippek / trükkök / tanácsokról.

Friss topikok

  • roskótamás: roskótamásvagyok mohorárol egyedulélek koly kapcsolatot szeretnék lányokkal 52 éves vagyok... (2020.05.16. 15:57) Randi Andi vagyok
  • Tomi Rosko: roskótamás vagyok mohorárol egyedul élek koly kapcsolatot veletek 51 éves vagyok hijatok ... (2020.02.03. 15:14) Szégyelled, hogy egyedül vagy? II.
  • borsika111: Sziasztok, szerintem ezt bőven mindenkinek maga kell, hogy eldöntse, hogy az Ő saját értékrendje ... (2015.08.02. 23:45) Hol vannak a férfias férfiak?
  • Rácz Rikóó: Szia komogyan gufdhuvgeocjkgdhnoreiygjbjx jheckifgjhv (2013.12.23. 08:53) 1000 megválaszolatlan levél...
  • Fuzzy Logic: @KRM87: Hát ilyenkor az jár a fejükben, hogy szép / szexi vagy. Esetleg még az is, hogy biztos va... (2013.07.21. 16:06) És még mindig az elvárások…

RANDIHÍREK - A RANDIVONAL TÁRSKERESŐ BLOGJA

Hírek, érdekességek, nyereményjátékok a Randivonal társkereső háza tájáról. Olvashatsz itt a Randivonalon összejött párok sikertörténeteiből, társkeresési tippek / trükkök / tanácsokról.

Hol vannak a férfias férfiak?

2012.12.15. 13:10 | Randi_Andi | 19 komment

“Hol vannak a férfias férfiak?” – ezt a kérdést kapom a női olvasóimtól, ezt teszik fel nekem a tanfolyamokon és a Társkereső Műhelyeken. Itt az ideje, hogy körbejárjuk ezt a problémát. Az apropóját az is adja, hogy idén volt ebben a témában vita a New York Times hasábjain, így utánanézhetünk, hogyan vélekednek a férfias férfiak hiányáról például a tengerentúlon.

beargrylls.jpg

Elvárások tengere

Amikor a fenti kérdést hallom, mindig rákérdezek: ki számít férfiasnak? Úgy tűnik, a legtöbb nő fejében kész lista van erre:

legyen határozott, magabiztos, legyen egzisztenciája tehát képes legyen  magát eltartani, lakjon saját lakásban, legyen jó kiállása, tudjon dönteni, a nő nőnek érezhesse magát mellette, az sem gond, ha képes megszerelni dolgokat, legyen humora, de komoly is legyen, mindenről lehessen vele beszélgetni, legyen sportos és érzelmes.  “Hagyományos értékrend”-ről is hallok néha, amelyben a férfi mégiscsak többet keres, mint a nő, továbbá segítőkész, lehet rá számítani. Természetesen legyen okosabb is, hogy fel lehessen rá nézni, a szex fantasztikus legyen vele, legyen karrierje amit szeret (tehát ne csak egzisztenciája) de családcentrikus is legyen, és így tovább és így tovább.

A lényeg a lényeg: mintha a mai férfiak nem lennének elég férfiasak. A fenti elvárásoknak pedig többségük mintha képtelen lenne megfelelni. Mindezt legtöbbször olyan nőktől hallom, akik többdiplomásak, több nyelvet beszélnek, határozottak, magabiztosak, van egzisztenciájuk, saját lakásuk van, döntésképesek és képesek megszerelni dolgokat, ha muszáj… A hosszú évek egyedülléte alatt ugyanis megtanulták ezeket. Márpedig ha elsajátították az összes férfias készséget és tulajdonságot, akkor ki lesz mellettük férfi?

Egy izgalmas vita a tengeren túl

Ez a kérdés foglalkoztatta a New York Times véleményalkotóit is, és különböző megoldásokra jutottak. Van, aki azt írta, hogy itt az ideje, hogy a férfiak megint megtanulják a férfias dolgokat, kezdjék el önállóan megszerelni a dolgaikat továbbá tanuljanak meg vadászni. Más azon kesergett, hogy a metroszexuális férfiak ellepték New Yorkot és igazi férfiak talán már csak Texasban (esetleg Szicíliában) vannak.

Egy másik író azt állította, hogy az igazi kérdés nem is az, hogy a modern férfiak férfiasak-e eléggé, hanem hogy vajon a modern nők nőiesek-e?

Tényleg: a modern nők vajon nőiesek-e és miben rejlik a nőiességük? Tudják-e még rebegtetni a pilláikat, megjátszani a szegény ártatlant aki segítségre szorul és akinek minden vágya egy erős férfi vállon kisírnia magát? Egyáltalán: mi az, hogy nőies?


Nemi szerepek összekavarodva

Ha a hagyományos női szerepeket már nem kérjük, akkor hogyan várhatjuk el ezzel szemben a hagyományos férfi szerepeket?

“Azt kell észrevennünk, hogy számos férfi nőkhöz hasonló gondolkodásúvá vált – segítenek a házimunkában, hisznek a monogámiában, a békében és a közösségben. És számos nő vált férfiakhoz hasonlatossá: direkt, kihívásokat kereső, ambiciózus. Semmi gond nincs a hagyományos sztereotípiák elismerésével vagy azzal hogy rájövünk: az eredeti szerepek közti egykor éles határvonalak elmosódtak. Ami fontos: ha hagyományosan férfias férfira vágysz, legyél hagyományosan nőies nő. Ha tipikusan férfias nő vagy, akkor jobb életed lesz egy tipikusan nőies férfi mellett.”

Mi akkor a fontos azon túl, hogy felismerjük, mi milyen típusba tartozunk és vajon kire van szükségünk? Miben álljon akkor egy férfi férfiassága?

A vitába bekapcsolódó újabb szerző válaszolja meg:

“Szeretném, ha a modern férfi megtudná: nem kell kigyúrt atlétának kinéznie vagy a saját sörét főznie, hogy férfi legyen a szememben. Ennél a dolog sokkal egyszerűbb. Például legyen csak rendes és jó ember.”

Ne legyen kisfiú: legyen érett személyiség.

Ez lenne a lényeg?

Ezzel mindjárt közelebb is jutottunk a megfejtéshez, hiszen kit nevezünk érett személyiségnek? Többek között a következők igazak az érett személyiségre:

  1. Képes megoldani a saját problémáit, ugyanakkor ha kell, segítséget is képes kérni.
  2. Integritása van tehát szilárd szokásokkal rendelkezik, van gerince és tartása
  3. Összeszervezett, összhangban van saját magával
  4. Sokoldalú érdeklődés és tevékenység
  5. Realitásérzék – jó kapcsolat a valósággal
  6. Belső kontroll – nem félelemkondícionált, nem infantilis
  7. Reális önértékelés
  8. Intimitásra törekvés
  9. Életigenlés
  10. Közösségi normák elfogadása
  11. Magas frusztráció-tolerancia

Elárulom, hogy érett személyiség nem attól lesz valaki, mert felnő és megöregszik. Fentiek elérése rengeteg küzdelem és munka árán lehetséges és erre nem mindenki hajlandó. Nők is, férfiak is belesüppednek az önsajnálatba, infantilisek maradnak és döntésképtelenek, és még sorolhatnám.

De ahelyett, hogy folytatnám, inkább átadom a szót:

  1. TE mitől érzed magad férfiasnak férfiként és nőiesnek nőként?
  2. Mi a véleményed a fentiekről?
  3. Kíváncsian várom!

 

19 komment.

A bejegyzés trackback címe:

https://randivonal.blog.hu/api/trackback/id/tr174966659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ariel88 2012.12.15. 16:42:42

A válasz egyszerű. Hibásak az elvárások, mindazonáltal a felsorolt dolgokat a nők korántsem veszik figyelembe, erre én vagyok az élő példa. 25 éves magas vékony de izmos testalkatú srác/fiú/pasas/pasi vagyok, jó mérettel. A lányok azt mondják hogy szép az arcom és hogy nagyon jól nézek ki. Meg hogy jó pasi vagyok. Inkább „szépfiú” vagyok mint „macsó”. Végzettségemet nézve Villamosmérnök vagyok, de még egyetemre járok. Mellette tanítok, van egy netes boltom, gitározok, újabban fotózok (apukám festett és ő is zenélt), pénzügyekben az átlagnál járatosabb vagyok, befektetek, spekulálok. A céljaimat ha törik ha szakad elérem, tudok bocsánatot kérni. Meg tudom javítani a dolgokat, stb... De a lányok/nők/csajok eddig csak becsaptak, kihasználtak...
...nekem is vannak hibáim! Gyerekkoromban ütöttek vertek és ezért mindig lehajtott fejjel jártam így hanyag tartásom lett, bár annyira nem látszik, de törekszem arra hogy mindig egyenesen járjak csak estére megfájdul az egész hátam és a nyakam. Akkor jól esne ha egy nő aki a párom megmasszírozná. Kissé feminin típus vagyok, köszönhetően annak hogy apukám nem nagyon törődött velem ahogy anyukám sem, de inkább ő nevelt föl. Ennek köszönhetően néha tudok azonosulni a nőkkel és érzelmeikkel. Jó lenne ha egy nő aki a párom, ezt megértené és nem a nőt vagy a barátnőt látná bennem, hanem ugyanúgy férfinak nézne mert az is vagyok. Szemüveget hordok mióta az eszemet tudom. Jó lenne ha egy nő, aki a párom ezt nem gyöngeségnek nézné. Jó lenne ha egy nő, aki a párom nem csak azt nézné hogy neki mi kell... Van két pár, férfi és nő. Az egyik párban mindkét fél a saját elvárásait nézni, a nőnek ilyen és ilyen pasi kell, a pasinak ilyen és ilyen nő kell, szeretik egymást.... A másik párban mindkét fél a másik elvérásait nézni és próbál eleget tenni neki, mert szeretik egymást. Melyik pár lesz a boldogabb?
Ha kimegyek az utcára látok férfiakat és nőket. De mára már az aszó hogy nő és férfi csak biológiai értelemben jellemzi az adott személyt. Nincsenek már csak bunkó kurvák, egoista ribancok, karrierista pipik, önző elvált anyukák, emo fiúcskák, lány-e vagy fúk, igénytelen kamaszok, metro srácok, bunkó pasasok... Pedig az ember, és ezen belül a nő és a férfi egy nagyon spirituális és izgalmas lény. Egy párkapcsolatban az igazi lényeg az amikor ez a két lény egymásba fonódik és kéjtől remegő testtel kielégítik egymás vágyait. Ezért van együtt férfi és nő, semmi másért. Ezért szeretik egymást, ezért mennek el kirándulni vagy étterembe, ezért kötik össze az életüket. Ez a dolog rejlik a mélyben. Azt kérdezd meg a legközelebbi szemináriumon vagy előadáson a lányoktól hogy szerintük milyen a nő, pasiktól meg hogy milyen a férfi. A nők és a férfiak is mást mondanak ezekről a dolgokról. Ha egy férfit és nőt megkérdezel milyen az igazi férfi teljesen más dolgok kerülnek felsorolásra. Nem véletlenül. Mert ezek nem számítanak.
Miért veszett el a nő és a férfi öntudata? Van egy ács, meg egy szövőnő, csak akkor vállnak mesterré ha az ács elkezd háztetőket építeni a szövőnő meg elkezd szőtteseket készíteni. Férfi és nő csak akkor válik férfivé és nővé ha elkezdenek egymással foglalkozni.
Nincs semmi baj lányok. Férfinak és nőnek is egyaránt meg kell érnie ezekhez a dolgoz, de ez csak úgy megy ha együtt vagyunk és egymás elvárásaira is tekintetet teszünk.. A nemi szerepek meg a zuhany alatt elég gyorsan le szoktak tisztázódni. Az ösztönök miatt...

Hosszú Sándor Viktor 2012.12.15. 17:31:57

:) Érdekes vélemény, tetszik.
Első ránézésre is kiderült számomra, hogy a felsoroltakból csak a férfi maradt ki(srác/fiú/pasas/pasi vagyok). Nem értem miért, szerintem közelebb jársz a FÉRFI kategóriához mint gondolnád. Ezzel egy baj van, nehéz találni egy kapcsolathoz elég érett NŐt. 26 évem alatt csak eggyel találkoztam aki a korosztályomban van, men nyert. Mostanában az a vélemény fogalmazódott meg bennem, hogy az emberek túl lusták,mohók vagy híúk ahhoz, hogy ténylegesen fel tudjanak nőni a feladathoz. Úgy nem lehet valakivel együtt élni,hogy maga sem tudja mit akar az élettől. Mintha csak azért lenne az ember valakivel, hogy ne legyen egyedül, ne kelljen tükörbenézni. Néha jó a magány tisztázni tudja magában az ember milyen értékeket követ. Szélsőségek: Agyament munka, mi végre, öngyilkosság; A szépség hajszolása?, úgyis megöregszik mindenki, kivéve,hogyha fiatalon hal meg. A kamaszos lázadásból is fel kell nőni! A nemek szerepe elég gázos napjainkban, egy matriarhális társadalomban élünk ilyen helyzetben mitől függ a gyermek értékrendje, az apja végigdolgozza az életét, rosszabb esetben az annya is. TVből nem lehet megtanulni milyen NŐnek és FÉRFINAK lenni, gyakorlat kell, amint mondtam fel kell nőni hozzá. Ha az ember huszonévesen nő fel akkor annyi, de a legtöbb ember merő hiúságból azt állítja, hogy ő FÉRFI/NŐ és ténylegesen soha nem éri el. Úgy veszem észre, hogy az Egyetem, Főiskola biztosít egy kis haladékot a felnőtté válással szemben, a maga hanyagságával, egy elcseszett értékrenddel. Valószínűnek tartom,hogy 30 éves koromig nem találok párt, egyszerűen nem akad. Hát jó, ez van, harcra fel!-akarom mondani ismerkedésre.

Jokkura 2012.12.15. 19:58:04

Pár évvel ezelőtt ( ~20) volt egy jó kis szám : Koós J.: A férjek egyenjogúságáért ...
és volt sok évvel ezelőtt egy lengyel sci-fi is valami hasonló sztorival( a férfiak csak arra az 5 percre kellettek)

Egy másik gondolat: (csak morfondírozok) ,ha egy nő valamiért elválik van egy ragyogó fegyver a kezében: a volt férjére bármit ráfoghat( ha megsimogatja a saját gyerekét : pedofil, ha rákiabál ,akkor már veri, vagy egyéb módon megfélelmiti a gyereket) .Aztán ember legyen a talpán aki ebből ki tud mosakodni.
Nagyon könnyű elterjeszteni,hogy hoyg az "ember"veri őt és a gyereket ( vagy csak a média miatt mondja...?).de miért történik sok minden ,csak egy ember ( a férj/apa) az oka ????

Ha én férfi létemre, rámosolygok egy gyerekre, aki az anyjával áll sorban előttem , 90% úgy néznek rám,mintha ott rögtön megrontottam volna azt a gyereket ( 200 ember előtt ) . Ha az utcán egy gyerek orra bukik és én nem rúgok bele,( szinte ez az elvárás),akkor szintén potenciális olyan vagyok akitől a gyereket óvni ,védeni kell. És vannak még példák...
(nincs "óvóbácsi" , tanár bácsi,igazi apuka...,de a gyereknek kell(ene) a férfi példakép; úgy hogy tudjon mintát /vagy ellenpéldát venni . Felnőtt 1-2 generáció,anélkül ,hogy igazi apa/férfi mintát látott vona.

Szóval ,miért nincsenek férfiak= mert az emancipált nők kiírtották(átalakították ) őket...

A legtöbb nőnek a férfi a gyerekkészítés 10 percéhez és a pénz (/jólét) biztosításához kell. Aztán meg sírnak,hogy egyedül nem bírják a családot.
Egy férfi két dolgot nem tud(nem képes rá; --can't-- )gyereket szülni és a melléből szoptatni; a többire mind képes
Jó tudom , sarkos a megfogalmazás , de elgodolkodtató
férfi sovinizmus ? igen az
egyoldalú megközelítés ? igen az
van realitása ? van
Akinek nem inge ,az nem vesz fel....
és nem az emancipált nők ellen szól ,hanem a bigott "kékharisnyák" ellen

és még egy apró(?) dolog: az elmúlt 2 hónapban két nő(ANYA !!!?) ölt meg előre megfontolt szándékkal ,hidegvérrel ,bizonyítottan kisgyereket ( volt aki a sajátját is) Magyarországon.

hatja 2012.12.15. 20:29:45

nincs is baj a fenti felsorolással ha egy topmodell külsejű vezérigazgató nő mondja, csak sajnos a realitás az hogy az elvárások magasak, nyújtani meg nem nyújtanak lószart se... tisztelet a kivételnek.

én inkább azt látom, hogy a kevés értékes nő igenis a "jófiúkkal" van együtt évek óta és köszönik boldogok. aki meg ilyen csodákat vár egy fiútól a semmire fel az nem véletlenül kókadozik egy társkereső oldalon. mindenki azt kapja, amit érdemel.

Viktor80 2012.12.16. 13:57:54

Csatlakozom az előttem szólókhoz. A probléma pont az hogy mindezt elvárják a mai nők a férfiaktól. Legyél kigyúrt, szellemes, intelligens (azt se tudják sokan hogy mi ez), pénzes, menő, laza, érzelmes. Közben ők nem hajlandóak nyújtani ugyanezt vagy ennek a megfelelőjét női vonalon.

Meg tudok szerelni dolgokat, vicces vagyok, határozott, érzelmes. Az intelligenciámról magam nem beszélnék mert az rögtön minősítene szerintem :) Nem vagyok csúnya de túlságosan jóképű sem. Ennek ellenére leveleim 90%-át még csak válaszra sem méltatják. Eddigi tapasztalataim szerint nagyobb az esély a válasz egy tapló bunkó levélre mintha odafigyelve, normális stílusban írom meg.

Ebből kiindulva a kérdés helytelen, azt kéne inkább megkérdezni hogy hol vannak azok a nők akik valóban rendelkeznek a minimális IQ és EQ-val, és nem csak úgy nézik ezeket a tulajdonságokat mint mondjuk az oroszlánt az állatkertben: szép meg jó, de haza nem vinném?

Évi13 2012.12.16. 15:41:34

Kedves Mindenki!
Szerintem ne komplikáljuk túl a dolgokat. A legtöbb férfi férfias férfi. Már azáltal, hogy férfinak született, magán hordozza azokat a külső és belső tulajdonság jegyeket, amik által a nők vonzónak találják. Ez ősidők óta az ösztöneinkben van. Ha egy férfi képes arra, hogy szeressen és boldoggá tegyen egy nőt, az már biztos, hogy igazi férfias férfi.
Az olyan egyéb tulajdonságok, mint hogy mit tud megszerelni és mit nem, hogy mennyire intelligens, humoros vagy milyenek az anyagi körülményei - ezek olyan "extrák" amik nem tartoznak a szorosan vett férfiasság fogalmába. Ezeknek hiányában is férfi a férfi! Szóval, ha egy nő az "extra" tulajdonságok alapján akarja eldönteni azt, hogy melyik férfi férfias és melyik nem, az szerintem tévúton jár, vagy legalábbis nem férfit keres, hanem valakit, aki megadja neki azokat a javakat amik hiányoznak az életéből. A túlzott elvárások a magány csapdájába vezetnek.
Természetesen legyenek igényeink mind férfiasság, mind pozitív emberi tulajdonságok tekintetében, de ne feledkezzünk meg a legalapvetőbb dologról, hogy nincs fantasztikusabb egy szerelmes férfi ölelésénél.

Didymus 2012.12.16. 18:03:24

Ébresztő Hölgyeim !
Biztos hogy Ti olyan tökéletes NŐK vagytok , hogy csak a tökéletes SZUPERHÍM jöhet nálatok szóba ??!
Tőletek származik a mondás hogy "minek tartsak egy egész DISZNÓT azért a kis kolbászért" . Lehet hogy néha tükörbe kéne nézni , és nem csak a frizura meg a smink miatt ! El lehetne gondolkodni azzal a többdiplomás ésszel néha hogy bizony mindenkinek vannak hibái , még Ti sem vagytok tökéletesek ! Vajon jobb egyedül , magányosan megvénülni annak biztos tudatában hogy senki sem méltó hozzátok ?? Sajnos a mesebeli szőke hercegeket rég elorozta előletek Hamupipőke meg a többi mesebeli királylány .
Szóval azt mondanám hogy ébredjetek fel az Álomvilágból és egy csendes pillanatban nézzetek magatokba !
Köszönöm hogy meghallgattatok !
Didymus

Didymus 2012.12.16. 18:22:34

@Évi13: Kedves Évi !
Köszönöm a véleményedet férfitársaim nevében is ! Sajnos a hölgyek döntő többsége nem így látja . Még valszeg maga a Blogger is "a tévúton" jár . Pedig Ő "szakértő" volna a témában . Jó lenne ha Ő is reagálna a kommentekben megfogalmazódott ellenvéleményekre .
Didymus

Didymus 2012.12.16. 18:26:41

Még valami .
A mellékelt képen látható Paprikajancsi volna a férfias férfi mintapéldánya ??? Ez valami vicc ugye ?

Andi 77 2012.12.17. 22:56:18

Fiúk! Tegyétek félre az elkeseredettségeteket és sértettségeteket, mert lehet ez akadályozza meg hogy rátaláljatok az áhított NŐre. A férfi és a nő egymás mellett teljesedik ki, akik összeillenek azok kiváltják egymásból a férfiasságot/nőiességet, és máris nem olyan fontos, meg tudja-e szerelni a csöpögő csapot, vagy magazinokba illő kigyúrt izmai legyenek. Viszont fontos a tisztesség, őszinteség, tartás, vidám életszemlélet. Fontos, hogy valami miatt fel lehessen Rád nézni és ugyan ez vonatkozik a nőkre is. Szóval ne keseregjetek, jönni fog az a NŐ, csak épp meg kell küzdeni érte, vagy lehet még meg kell tapasztalni valamit, hogy igazi FÉRFIA lehess a vágyott nőnek.

Didymus 2012.12.18. 09:34:55

@Andi 77: Kedves Andi !
Nem gondolom hogy az elkeseredettség akadályoz bármely férfit abban hogy a hölgyek egyáltalán szóba álljanak vele . Ez alapvetően a hölgyek hozzáállásán múlik . És enélkül nem kezdődhet el semmi a férfi és a nő között . Lehet az a férfi akármilyen , férfias , kedves stb. ha a hölgy első blikkre elveti mint lehetőséget . Sajnos a netes társkereső hölgyekre sokszor nem jellemző a tisztesség , az őszinteség gyakorlatilag nem létező fogalom számukra , viszont tartás az van bennük . Tartják magukat a sajátos álomvilágukhoz . És ezek után legyen a férfi vidám életszemléletű ?? És igen , a társkeresős hölgyek jó része szeretne felnézni "min 185 cm magas" , "vállalkozó,felsővezető" , és minden egyéb jó tulajdonsággal megáldott férfira .
Még egyszer azt mondanám kedves hölgy-sorstársainknak hogy ébredjenek fel az álomvilágból ! Mindenki jobban jár .
Elnézést azoktól akik nem olyanok , akinek nem inge ...
Didymus

hatja 2012.12.18. 14:06:09

@Didymus: abban igaza volt fentebb valakinek, hogy aki ráér álmodozni az nem is akar igazán társat, elvan az oldalon évekig, mondván hátha belovagol egy herceg.

Évi13 2012.12.18. 18:35:39

@Didymus: Szia! Hát, én úgy veszem észre a pasiknak is vannak álmaik....és ráadásul mintha összebeszéltek volna: karcsú, csinos, intelligens, önálló, jó humorérzékű hölgyeket keresnek. És mi minél kevésbé közelítjük meg ezt az ideált, annál kevesebb levelet kapunk. Ez a mostoha igazság.

Didymus 2012.12.18. 22:49:26

@Évi13: A választás , a döntés akkor is a hölgyek kezében van alapvetően . A hölgyek talán csak az olyan férfiakért hajlandók vetélkedni egymással akire "fel tudnak nézni" .

gab37 2012.12.24. 13:23:34

Nem egyszerű ez a kérdés.
Szerintem a nők nagyon elesettnek és kiszolgáltatottnak érzik magukat annak ellenére hogy mást mutatnak. Teszik az emancipáltat,az erőset, a határozottat, de legbelül szerintem nagyon félnek...nem ok nélkül teszem hozzá.
Mivel pedig ennek ellenkezőjét mutatják, a férfiak ettől elbizonytalanodnak és ők meg akkor ettől a mutatott képtől válnak bizonytalanná.
Tény hogy szerintem a nők nagy többségét már gyermekkorban sem-és később sem,hogyan tanítanák meg mikor már anyuci értékrendje is eleve torzult,vagy ha kis mértékben is de hibás-tanítják meg hogy hogyan kell nőként viselkedni...és persze a hasonszőrű tapasztalatokkal és hibás értékrenddel rendelkező közelükben lévő barátnők nem éppen intelligens megnyilvánulásai feléjük, csak még tovább ront a helyzeten ami a férfiképet illeti.
Persze ez átmenetileg jól jöhet az "azok a szemét férfiak"monológ-szalagcím alatt szapulni a férfi nemet,de eredménye ennek gyakorlatilag nulla, ebből nem lehet tovább lépni.
Én is azt tapasztalom-sok fent látott férfitársam véleményét osztva-hogy nagyon nem jó az ha egy nő ennyire ott akar lenni mindenben, és mindenhez érteni akar...stb.
Egyébként sem fog működni hosszú távon mert egy idő után annyira eltorzul a személyisége hogy nagyon durván.Láttam már ilyet,nem szép.
Helyre kellene tenni a dolgokat mert kuszaság van a fejekben de nagyon...mindkét oldalon.

Tibor121212 2013.01.11. 22:44:42

Csak kapkodom a fejem...:)
Ennél egyszerűbb dolgot nehéz megfogalmazni.
Az a férfi aki boldoggá teszi a társát és saját magát egyszerre. Aki elvégzi a dolgát minden nap. Az a férfi aki este belenéz a tükörbe és elmondhatja magáról, hogy aznap megtett mindent amit kellett és lehetett.
A többi porhintés.
De a nők (pl. Müller "Közhely" Péter) akik meghatározzák a másfajta ideákat, sem teszik ezt meg a saját oldalukról. Ezért nem tudja senki, hogy mi a helyes...s csak ott áll mindenki egy nagy kérdőjellel a feje fölött és jobb híján követik a téves, álomképekkel teleszőtt társadalmi trendeket. Ez különösen igaz egy közösségen belül. De legjobban a társkereső oldalakon ahol az egyéniség halálra van ítélve.
Csókolom.

Anina81 · http://hogymondjak.blog.hu 2013.05.18. 11:50:59

Sziasztok!
10/10-es cikk, magam sem írhattam volna szebben.
A fiúktól/ férfiaktól csak annyit szeretnék kérdezni:
1) "A probléma pont az hogy mindezt elvárják a mai nők a férfiaktól... Közben ők nem hajlandóak nyújtani ugyanezt vagy ennek a megfelelőjét női vonalon." - biztos, hogy ugyanezt kell nyújtanunk? Pontosan mit KELL nyújtanunk női vonalon"?
(Akinek az jött le a cikk alapján, hogy a férfias = kigyúrt, vastagbukszájú alfahím, az kérem olvassa el újra, mert szövegértési problémái vannak.)
2) Azt áruljátok el nekem, hogy ha nekem álló nap felelős, felnőtt döntéseket kell hoznom és határozottan kell viselkednem (nagyobb részt férfiak közt dolgozom), reális-e az az elvárás, hogy hazaérve magamra kapom a kiskötényt és átmegyek gügyögő cuncimókusba? Nem skizofrén ez egy kicsit?

borsika111 2015.08.02. 23:45:15

Sziasztok,

szerintem ezt bőven mindenkinek maga kell, hogy eldöntse, hogy az Ő saját értékrendje szerint mi számít férfiasnak vagy nőiesnek. Igazi Férfinak , vagy Igazi Nő-nek. Átlagos receptet adni több százezer emberre és kapcsolatra ?! Minek? :) Meg mégis kicsoda vagy kicsodák?

Ez számomra olyan, mint ha azt mondják , hogy "az a normális , hogy .... " ??? Nekem mást jelent a normális, mert más az értékrendem, a belső világom, a vágyaim-álmaim-céljaim, másnak megint más és így tovább. Ha nagyon hasonszőrűvel találkozunk össze az messze egy nagy Juhhé!! , így keresünk barátokat és társat is. Elfogadásra pályázunk, szeretetre, megbecsülésre.
Szerintem ez így is van rendjén. A mai világban alapvető dolgok különböznek akár a 10 évvel korábban megszokottól. Nem könnyű alkalmazkodni, de nem is lehetetlen ;) . A korlátlan szabadságtól sokan össze zavarodnak , mint a supermarket-ben a millióféle terméktől - a bőség zavara. Ezért a tudatosság ugyanolyan fontos , mint az önismeret. Szerintem ennél sokkal több nem kell ahhoz, hogy valaki megtalálja a számára férfias Férfit v. nőies Nőt. :)

Sok sikert mindannyiunknak!

süti beállítások módosítása