HTML

Randihírek - a Randivonal társkereső blogja

Hírek, érdekességek, nyereményjátékok a Randivonal társkereső háza tájáról. Olvashatsz itt a Randivonalon összejött párok sikertörténeteiből, társkeresési tippek / trükkök / tanácsokról.

Friss topikok

  • roskótamás: roskótamásvagyok mohorárol egyedulélek koly kapcsolatot szeretnék lányokkal 52 éves vagyok... (2020.05.16. 15:57) Randi Andi vagyok
  • Tomi Rosko: roskótamás vagyok mohorárol egyedul élek koly kapcsolatot veletek 51 éves vagyok hijatok ... (2020.02.03. 15:14) Szégyelled, hogy egyedül vagy? II.
  • borsika111: Sziasztok, szerintem ezt bőven mindenkinek maga kell, hogy eldöntse, hogy az Ő saját értékrendje ... (2015.08.02. 23:45) Hol vannak a férfias férfiak?
  • Rácz Rikóó: Szia komogyan gufdhuvgeocjkgdhnoreiygjbjx jheckifgjhv (2013.12.23. 08:53) 1000 megválaszolatlan levél...
  • Fuzzy Logic: @KRM87: Hát ilyenkor az jár a fejükben, hogy szép / szexi vagy. Esetleg még az is, hogy biztos va... (2013.07.21. 16:06) És még mindig az elvárások…

RANDIHÍREK - A RANDIVONAL TÁRSKERESŐ BLOGJA

Hírek, érdekességek, nyereményjátékok a Randivonal társkereső háza tájáról. Olvashatsz itt a Randivonalon összejött párok sikertörténeteiből, társkeresési tippek / trükkök / tanácsokról.

És még mindig az elvárások…

2013.04.08. 14:23 | Randi_Andi | 33 komment

waitingfor.jpg

Nagyon sok nő csúszik el ott a társkeresésben, hogy túl sok elvárása van a másik nem iránt, miközben végig sem gondolja, hogy ő mit tud nyújtani, hogy ő maga milyen. Vajon miért pont ő kellene egy álompasinak, aki után ezrek rohangálnak? Vajon mivel tudná megfogni, ha lenne is egy ilyen érdeklődő férfi?

A lényeg nem az, hogy a másiknak mennyi van a bankszámláján, mekkora az IQ-ja vagy kockás-e a hasa? A lényeg az, hogy Te hogy érzed magad vele, és hogyan bánik veled.

Emlékszel az előző cikkben szereplő huszonévesre (LINK)? Hogyan alakult a saját listád a tulajdonságaidról és az elvárásaidról?

Ha húszéves vagy, felejtsd el az elvárásaidat, azt javaslom, randizz minél több férfival, ismerd meg őket, hogyan működnek, milyen típusú férfi jön be neked, hogy később amikor házasságra kerül majd a sor, biztosan jól válassz. Meg fogsz lepődni, hogy néha olyanokba leszel szerelmes, és olyanok tetszenek meg, akikről álmodban nem gondoltad volna – húszévesen a társkeresés egy izgalmas kaland, amit kár lenne azért kihagyni, mert Te tapasztalatlanul a herceget várod!

A hercegvárás ugyanakkor nem korfüggő: ötvenes, hatvanas nők is járnak hozzám coachingra, és még mindig a herceget várják.

Még egy tisztázandó kérdés: biztos, hogy a másikkal vagy csak kritikus, vagy esetleg saját magaddal is? Magamból kiindulva, amikor alacsony volt az önértékelésem, nem tudtam elfogadni egy férfit sem társnak, mert úgy gondoltam, hogy nem tudom felvállalni, mert nem elég tökéletes és mit szólnak a barátnőim majd hozzá. Úgy voltam vele, hogy kizárólag Mr. Tökéletessel mernék mutatkozni, mindenki más ciki lenne.

Tanácsom nem csak huszonéveseknek: ne ragaszkodj az elvárásaidhoz, mert azok csak bekorlátoznak és gúzsba kötnek, aztán tíz  év múlva ott találod magad, még mindig egyedül, úgy, hogy kihagytál rengeteg lehetőséget és szerelmet.

Nem azt mondom, hogy kompromisszumot köss – csupán engedd el magad és a fantáziádat és lásd meg a lehetséges párt olyan férfiakban is, akikről nem is gondolnád.

Házi feladat: kezdd például azzal, hogy kicsit lazábbra veszed a szigorú keresési feltételeket itt, a Randivonalon!

 


33 komment.

A bejegyzés trackback címe:

https://randivonal.blog.hu/api/trackback/id/tr595210831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tibor121212 2013.04.18. 20:14:41

Végre ez az első olyan írás ami 100%-os, végre sikerült felismerni a problémát...persze ez igaz a másik oldalra is. A férfiakra. A nők az eddigi elnyomott tapasztalataik alapján keresik azt a férfit aki mellett anyák lehetnek. Vagy azt aki elfogadja őket olyannak amilyenek de a férfi persze legyen istenkirály...hogy fel lehessen nézni rá. Azt azonban fontos megemlíteni, hogy egy kapcsolat akkor igazán jó és kiegyensúlyozott, ha a nő irányítja azt. Mert nekik sokkal jobb érzékük van hozzá. Persze ezt az egobajnokok nem fogják megérteni...és visszatérve az eredeti kérdésre, a nők nagy része ezt az egobajnok típust akarja kifogni. Csakhogy ott érdekütközés lesz és valaki sérülni fog. Ezért vannak sokan évek óta is beregisztrálva...mert meg akarnak felelni a társadalmi-baráti elvárásoknak.
Ezért kiválónak tartom az írást, amely ugyan rövid és tömör, de ez a lényeg...és az illusztráció pedig egyenesen szenzációs. Most érzem először, hogy az itt megjelent írások közül ez egy korrekt iránytű, az eddigiekhez képest...csak így tovább.

P1sty 2013.04.18. 21:02:31

Van az örök mondás:
a férfiak akkor szexelnek, amikor tudnak, és akkor házasodnak, amikor akarnak, a nők ellenben akkor szexelnek, amikor akarnak és akkor házasodnak, amikor tudnak. De a legutolsóra csak akkor jönnek rá, amikor szinte az utolsó potenciális pályázót is elhajtották, majd keseregnek, hogy nincs egy normális férfi a környezetükben.

tiramiska 2013.05.01. 17:47:35

Ezt, hamarabb is mondhattátok volna nekik! :) Ok, a mi oldalunkon is van "baj" rendesen. De, nálunk később jön a pánik.
A nőknél ez a 30. szülinap magasságában jön. Főleg, ha a környezetben mindenki házas és vagy babás....
Pont ma is láttam ilyen profil(oka)t... mosolyogtam egyet és lapoztam.... pedig kitudja, lehet... a nyitottság ugyebár! Betonfallal értelmetlen beszélgetni

Anina81 · http://hogymondjak.blog.hu 2013.05.18. 10:51:48

Sziasztok!
Az első részéhez írtam eredetileg, de csalárd módon (mivel sok időt feccöltem bele, valamint e második rész a kiemelt) idekopizom:
----------------------------------------
Érdekes a cikk, még annál is érdekesebbek a kommentek... Nekem úgy tűnik, nagyon sok el/megkeseredett ember próbál társat találni. A saját érdeketekben mondom: felejtsétek el a rinyálást! "A kedves, rendes, magabiztos nőket" (amilyet szeretnétek, ugye) semmi nem taszítja jobban, mint a sírás!
Mert mit is keres a rendes, "jólkinéző", talpraesett, humoros, stb. menyecske? "Ha férfi vagy, légy férfi, ne hitvány, gyönge báb..." - ebben benne van a lényeg. Mindez persze attól is függ, TE mit értesz "normális csaj" alatt (!). Több típus van ugyanis és mindegyik "jónő" - csak másképp.
1. Van a kedves, takaros, házias - low maintenance, de ne várd tőle, hogy két pörkölt közt Lara Croft lesz belőle.
2. Van a 90-60-90, szoli, műköröm (és nem, nem mind buta! Legfeljebb nem agyonművelt, mivel ő többet törődik a testével mint az átlag és mindenkinek 24 órából áll a napja!) - ha őt szeretnéd, akkor meg kell barátkoznod avval, hogy ők a high maintenance kategória, eltartásukra rengeteg della kell. Cserébe viszont lesz egy rendkívül jól reprezentálható nőd.
3. Van a topmodell alkat, mellé intelligens, sokszor nagyon jó családból származik - felejtsd el, semmi esélyed. (Kivéve ha ugyanezekkel a paraméterekkel rendelkezel).
4. Végül vagyunk mi: helyes arcú, csinos (nem kifejezetten szép, testalkata átlagos - nem egy szilfid alkat, de nem is kövér, mert azért rendszeresen sportol), ad magára (smink, ruha, stb.), felsőfokú végzettsége van, megfelelően tájékozott, rendezett anyagi háttérrel rendelkezik, valamint széles érdeklődési körrel. Ismerős? Legtöbb férfi pontosan így írja le a vágyott társat, aztán általában mi nem kellünk senkinek... :) Miért is? Ja, mert még elvárjátok mellé a fenti 3 másik kategóriát is.
------------
Még pár reakció: az 50 km-en belülre: Pesten élek (itt van lakásom és munkám. Nem utazom el Debrecenbe randizgatni. Ha a városban lévő több százezer egyedülálló férfiból sem találok senkit, megette a fene. Magasság: nekem nincs ilyen szűrőm, viszont én pici vagyok (tehát nekem könnyű). Egzisztencia: lásd fentebb. Valamint, ha nekem van saját pecóm (ami saját háztartást is jelent!), akkor igen, taszító az, ha 40 évesen édesanyáddal élsz (ergo ő mos/ főz rád, nem vagy önellátó, tehát nem vagy felnőtt). Végzettség: egyszerűen zavar, ha rossz a helyesírásod, rosszul használod/ nem érted az idegen szavakat, nem lehet veled feliratos filmet nézni és nem tudsz 3 értelmes mondatot (véleményt) kinyögni pl. a felsőoktatásról. Miért? Mert nekem ezek természetes dolgok és elég kellemetlen, ha egy poént el kell magyarázni.
Igen, én vagyok az idegesítően (túl)emancipálódott "p.csa" (érdekes amúgy, hogy tiszteletet várnak el a férfiak egy ilyen entrée után), azonban az is tény, hogy egyre többen vagyunk ilyenek, tehát a "veszek anyucinak valami fuxot, akkor befogja a száját" típusú stratégia egyre kevesebbszer vezet eredményre. Szebben megfogalmazva: kénytelen vagy egyenrangú partnerként bánni velem.
(Jöhet a savazás, abból is tanulok.)

P1sty 2013.05.18. 23:17:17

@Anina81: Nem, a hozzád hasonló tényleg emancipált picsától ráz ki minden férfit a hideg.
Amin először megakad a szemem:ennyire hajszolod a felsőfokú végzettséget ... mi benne a szűrő? Jó, nem a hat általánost végzett Ödönkére gondolva, de pl. ha valaki leszólít az utcán / a boltban / a villamoson / egy rendezvényen, az első kérdésed, hogy van-e diplomád? Na de tegyük föl, legyen. Könyvtáros nettó 110ért, akkor mit csinálsz? Vagy szociológus -- amit aztán tényleg minden selejtes választ, ha más nincsen. Szóval legyen pl. villamosmérnök?
Vagy mit szólnál egy kardigános könyvtároshoz?
Egzisztencia, és ha mondjuk albérletben lakik? Vagy éppen azt mondja, hogy autóra már nem futja? Akkor is szóba állsz vele?

Anina81 · http://hogymondjak.blog.hu 2013.05.19. 12:10:25

@P1sty: Látom, te tényleg meg vagy győződve róla, hogy minden nőt csak a pénz érdekel. :D
Akkor sorban: ha az ilyenektől mint én kiráz (Téged. Nem minden férfit.) a hideg, javasolom, ne kezdj ilyennel. (Van még 2 másik opció a felsorolásomban).
Nem a felsőfokú végzettséget hajszolom, csak az általános (esetleg azon túlmutató) műveltséget, egy olyan szellemi színvonalat, ami alatt lévő pasasra (legyen bár "rendes ember, jó szakember") egyszerűen nem lennék képes felnézni. Hogyan szűrök? Egyszerű: ötmondatos bemutatkozó levél. (Állítólag) diplomás emberektől kaptam már olyan írásokat, hogy el sem hinnéd, hogy magyar az anyanyelvük. Botrányos.
Bölcsész (nettó 100-zal): én arra biztatnám, hogy váltson szakmát. Ha már ennyit gürcölt mondjuk egy tanári diplomáért, akkor azt nem csak egyféleképp lehet hasznosítani. (Konkrétan volt már olyan partnerem, akit rávettem, hogy mondjon fel a .zar munkahelyén és keressen egy sokkal jobbat. Már rég nem vagyunk együtt, de tudom, hogy lépeget felfelé szépen a ranglétrán, gyarapszik a vagyonkája, stb. és ez jó).
Albérlet: teljesen OK az albérlet (sőt, én sem akartam mindenáron lakást venni, mert köt), a lényeg itt a saját háztartáson, valamint a (nem csak anyagi) függetlenségen van. Mert mire számítsak, ha Ödönke az anyjával él? Ja, hogy a Mamahotelből átköltözik a Barátnő Hotelbe? (Itt vonnám meg a párhuzamot az általad is kedvelt motívummal: ifjú lyánka a szülői panelból beteszi a seggét a kertes házba - Ez ugyanaz.)
Bennem van kitartás, némi ambíció. Sosem rinyálok, hanem megpróbálom megoldani a problémákat. Szerinted akarok-e magam mellé olyat, akit folyton gyámolítanom kell? (Nyilván nem, mert azt nem élettársnak/ férjnek hívják, hanem gyereknek).

Anina81 · http://hogymondjak.blog.hu 2013.05.19. 12:13:49

@Anina81: jav. "a lényeg itt a saját háztartáson, valamint a (nem csak anyagi) függetlenségen van" - mármint a hangsúly.

P1sty 2013.05.19. 12:52:03

@Anina81: 35 éves kor alatt minden nő kurva -- csak a mérték más. Van akinek ehhez elég egy-két kör a Morrisonban, van akinek egy Audi slusszkulcs kell.

A nők 97%-a (a maradék 2%-ot hagyjuk meg a busman törzseknek, ahol nem ismeretes az anyagiasság, ahol még mindig az a férfi, aki elbán egy oroszlánnal, a maradék 1%-a meg a tényleg értelmes nő, csak az ilyennek már kb. 16 éves korában "bekötik a fejét") ) kb. 35 éves koráig igen, anyagias, azt nézi, hogy a férfi mit ért el, mennyire lehet vele villantani. Majd amikor beüt a 3. X, de még inkább már a 4. X fele közelít, elkezdenek ezek az igények lefelé szállni, hirtelen nem lesz már fontos, hogy a másik BKV-val jár, és nem BMW X5-össel, nem lesz már lényeges, hogy nem egy 3 szobás kulipintyót tart fönt a Rózsadombon, hanem egy egyszobás garzont bérel (jobb esetben már a nevén van) Ferencvárosban, hogy nem egy vállalati csúcsvezető nettó 600 fizetéssel, hanem csak egy irodista nettó 160-200ért.

Az a gond, hogy amikor azzal jön egy nő, mint te, hogy ő mennyire nem talál egy pasit, ott nekem mindig büdös lesz a dolog. Mindig hölgyválasz van -- ahogy Lux Elvira megmondta. Egy nő bármikor kaphat egy pasit, hosszabb-rövidebb dologra (akár egy egyéjszakás kaland, akár hosszabb-rövidebb kapcsolat), míg vica versa ezt a törvény zaklatásnak, rosszabb esetben nemi erőszaknak tartja.

Ha te ennyire fasza csaj vagy, vajon miért nincsen valakid? Vagy hogy látod, a hozzád hasonló átlagos csajok miért nem találnak pasit?

Anina81 · http://hogymondjak.blog.hu 2013.05.19. 14:20:26

@P1sty: Ne, haragudj, de szerintem ha visszaolvasod a fenti hozzászólásodat, egyértelmű választ kapsz a kérdésedre is: túl sok hozzád hasonlóval találkoztam (Mondjam azt, hogy Dunát lehetne veletek rekeszteni?) és rendkívül kevés olyannal, aki normálisan képes vitatkozni /hozzám szólni és van tartása, egészséges önképe. Őszintén: ha veled így beszélnének (lekurváznak/ lefaszoznak, ráadásul teljesen ismeretlenül), neked mennyire lenne vonzó az illető?

P1sty 2013.05.19. 15:44:04

@Anina81: Tudod, valamikor én is a típusú férfi voltam, aki kedves volt a nőkhöz, és igyekezett velük normálisan viselkedni. Megérteni, beszélgetni, reális elvárásokkal közeledni feléjük, nem egyből ágyba cipelni, vagy ha kikosarazott, akkor nem lekurvázni, még akkor sem, ha az az estém esetleg ötszámjegyű kiadást jelentett.
Keresni az átlagos nőket, mert úgy véltem, ők felelnek meg a reális elvárásaimnak.

Aztán rá kellett jönnöm, hogy ez nagyon nincs így. A magát átlagosnak hívó nő az a balfék, kisebbrendűségi komplexussal küzdő valaki, akiből nem lett "helyes, takaros" menyecske, mert büdös a házimunka, volt olyan, aki konkrétan megmondta, ő csak sütni hajlandó, mert azt összerakja és bevágja a sütőbe. Nem lett "topmodell", mert nincsen meg hozzá az adottsága, mert narancsbőrös a feneke, mert igenis, megeszi a negyedik gombóc fagyit is, miközben így is van rajta 6 kg felesleg, ennek egyenes folyományaként nem lett "90-60-90" sem.

De az igényei persze azok megvannak, legyen jólkereső, diplomás, művelt, sziporkázó, saját lakással, autóval rendelkező Adonisz, aki persze otthon legyen szerény, meg együttműkődő társ, aki kicseréli a gyerek szaros pelenkáját. Szóval mások szemében legyen Casanova, de otthon érje be velem. Nos, egy ilyen pasit megérdemel egy topmodell vagy 90-60-90, de egy átlagos lány? Az átlagos lány akkor keressen átlagos pasit? Jah, hogy akkor lehet, hogy BMW helyett csak Suzuki jut? Hogy a Karib-szigetek helyett csak 10 nap Balaton? Hogy II. kerületi kertes családi ház helyett egy panel Kőbányán?

Valamit valamiért.

Szóval újra csak oda tudok visszatérni, aki azzal kezdi, hogy ő pedig mennyire átlagos lány, és mégsem veszi őt észre senki, ott a mondat eleje, vagy a vége, vagy az egész hazugság.

Anina81 · http://hogymondjak.blog.hu 2013.05.19. 16:28:21

@P1sty: Látod, sikerül fröcsögés nélkül is. :) Az alapvető probléma az, hogy te a nő szépségét azonnal pénzre váltod át. Pontosabban semmi más értéket nem is tulajdonítasz neki csak a szépséget és esetleg a háziasságot. (A férfiakat pedig ATM-ként tekinted, akik ezt a szépséget "ötszámjegyű vacsoravégösszeggel", BMW-vel, bármivel megvásárolhatják). Ez működik is, csak akkor kurváról meg kliensről beszélgetünk.
Ha te társat keresel, akkor ez nem jó stratégia (mint már írtam). Egy átlagos, normális lányra nem KELL milliókat költened. Megveszem magamnak, amit szeretnék, tényleg. Soha senkinek nem kuncsorogtam semmiért (mert méltatlan). Ajándékot csak akkor adj és csak olyan mértékig, míg azt jó szívvel, önzetlenül teszed. Ha elvárod cserébe, hogy szobára menjen veled, ezt csináljon, azt csináljon (és ezt még fel is hánytorgatod), akkor te fizettél egy szolgáltatásért és kliens vagy. Ez a szomorú igazság.
Sehol nem írtam, hogy Adonis/Casanova kell. Kell a fenének, hogy mindig azon rettegjek, ma este kivel csal/ ki akarja ágyba vinni. Az "ad magára" nálam azt jelenti, hogy nincs testileg és szellemileg eltunyulva, ápolja a haját, fogait, körmeit, ilyesmi. Nomeg normálisan felöltözik, meg lehet vele jelenni. (Nem Armanira gondoltam, mert tudom, hogy egy sima öltöny is elmebeteg összegbe kerül).
Akármennyire is megbántottak korábban, muszáj kedvesnek lenned a lányokhoz, mert különben elriasztod őket. (Nem azt mondom, hogy légy balfék: ha látod, hogy a csaj csak fejni akar, dobd ki határozottan). Túl sok durvaságnak vagyunk kitéve álló nap, semhogy az otthonunkban is arra vágynánk...

P1sty 2013.05.19. 16:58:41

@Anina81: Igen, mert minden a külsőségekkel kezdődik. Tudod, van az a mondás, hogy a külső megfog, a belső megtart. És jóval nagyobb sansza van egy srácnak, ha azzal kezdi, hogy érted megyek az Audimmal, mint a gyere el a 17-es villamossal a Margit-hídig. Ha ez megvan, akkor már jöhet a belső kiteregetése, hogy te mennyire normális srác vagy, meg bla-bla.
Csak éppenséggel idáig el is kell jutni, és addig döntően a külső, az image számít, ahhoz pedig pénz kell, sok pénz.

Akármennyire is megbántottak korábban, muszáj kedvesnek lenned a lányokhoz, mert különben elriasztod őket --->
ezzel végleg nem értek egyet. Az ilyen "kedves vagyok, megértelek, gyere, velem lehet beszélgetni" srácok kerülnek szinte azonnal a barátzónába, mert bár nagyon helyesek, meg kedvesek, meg aranyosak, sőt, akár kimondottan jóképűek is (még ezt is kaptam már meg), de hiányzik az a kis szikra. És innentől kezdve kész, véged van, és nézheted, ahogy a csajt felszedi a környék rosszfiúja, aki lefekteti, rövidebb-hosszabb ideig elvan vele (1-7 nap), majd kidobja, mert kell a következő hódítás, és akkor ez a csaj újra megy a barátzónáshoz sírni, aki megvigasztalja, és az egész dolog kezdődik elölről.

Én ezt elégeltem meg, barátzónába nem akarok többet kerülni, sem ilyen lelki szemetesládának. Vagyis az a fajta kedvesség, amit te itt javasolsz, az mostantól nem jár mindenkinek és nem alanyi jogon. Ahogy a lányok sem adják magukat rögtön, hanem általában futtatják egy picit a fiút, meg kéretik magukat.

Érdekes módon (és megtörtént példa télről), amíg egy lány után én érdeklődtem, és én kerestem őt, ő rendszerint terelt, meg csak amolyan small-talkra futotta a részéről. Persze rövid idő alatt megelégeltem, s onnantól kezdve ő kezdett el keresni, meg találkozni. Hogy is van ez? Amíg kedves vagyok, addig nem kellek, amint levegőnek nézem, mindjárt fontos leszek?

Mondjuk így jut el oda a társadalom, hogy ma már 400 000 ember él egyedül, vagyis egyszemélyes háztartásban, állandó társ nélkül. Dehát úgy látszik, ez kell nekünk.

Anina81 · http://hogymondjak.blog.hu 2013.05.19. 17:13:30

@P1sty: A külsőséggel annyiban egyetértek, hogy ha a nő nem talál vonzónak szexuálisan (aka "a szikra"), akkor barátzónába kerülsz. Mindenki másra izgul, van aki az Audira, van aki a latexre, én speciel a pl. a vörös hajra, a mély hangra és a jó humorra. :) (Nem feltétel, de határozottan előny).
Szóval a kedvesség nem egyenlő a feminin fellépéssel. A hanyagolós stratégia meg azért jön be oda-vissza, mert emberi alaptermészet, hogy amiért meg kell küzdeni, az sokkal értékesebbnek tűnik.

P1sty 2013.05.19. 17:26:27

@Anina81: Csak ugye a szexuálisan attraktív srác (aka Adonisz) pont az a fajta aki nem lesz kedves. Aki nem fogja a lelkedet ápolgatni esős vasárnap délután, ha palacsintasütögetés közepette megégetted az ujjad. Az ilyen férfi hozzá van szokva hogy a nők bomlanak utána, s neki ezért a kisujját sem kell mozdítani.

Itt érzem az ellentmondást, amíg egy nő vadászik, addig gyakorlatilag egy alfahímet vár, aki sikeres, jómódú, szexuálisan vonzó, majd amikor megvan az áldozat, akkor lehessen vele beszélgetni és vigye le a szemetet. Csak ez a két tulajdonság általában nem fér meg egy férfiban.

P1sty 2013.05.20. 17:22:25

@Anina81: "én speciel a pl. a vörös hajra, a mély hangra és a jó humorra."

Ez az ami annyira szánalmas ... Megy a komplett sablongyártás nők részéről, gyakorlatilag kilóra, centiméterre pontosan megmondva, minek mekkorának kell lennie, majd jön egy nüansznyi hülyeség, hogy de ha van ez vagy az neki, akkor igazából nyert az ügye.

Barátzónás időszakomból hány és hány lány sirámait hallgattam végig, hogy X vagy Y annyira okos és kedves meg tökéletes apuka lenne, meg jóképű és jó humorú bla-bla (kb. itt már a bokámon is a nyáltenger folyt), majd jött az apróság: "csak nem tetszik, hogy ilyen rövid a haja / hogy nem kék a szeme / hogy szemüveges / stb."

Érted? 97%-ban minden passzol, majd jön egy olyan apróság, amit én inkább szőrszálhasogatásnak mondanék, és máris nem téma a fiú.

Még most is van egyetlen ilyen lányismerősöm, akivel mi is kerülgettük egymást egy darabig, aztán közölte, hogy végül is nem, mert hogy 1) miért ilyen rövid a hajam, és egy picit zömökebb vagyok, nem egy kárpitozott giliszta. És azóta egy másik fiúval van együtt, de mindig hallgathatom, hogy beszélgetni és nyilvánosan megjelenni még mindig csak velem lehet, mert a jelenlegi kissé szótlan és nem túl társasági lény. Kissé mazochista módon ilyenkor még direkt cukkolni is szoktam: "te akartad ezt", és jókat röhögök, hogy miként vergődik a sráccal, hiszen bár megvan az a kis szikra (az egész dolog 3%), a maradék 97%-a meg nem nagyon akar működni.

Ui.: Amúgy eléggé eltűntél Anina, csak nem bepasiztál? :D

Anina81 · http://hogymondjak.blog.hu 2013.05.20. 21:19:36

@P1sty: Mint írtam, preferencia, nem feltétel. Az eddigi barátaim egyike sem felelt meg a fenti preferenciáknak, ehhez képest szerelmes voltam mindbe...
A szexuálisan vonzó az mindenkinek más. Hidd el. Nem is feltétlen szép, csak NEKEM vonzó, NEKEM tetszik (n+1 nő meg azt mondta rá, hogy úristen, mit eszel ezen? Én evvel úgy vagyok, hogy én vagyok vele, NEKEM kell tehát tetszenie, hogy a többi mit gondol, azt pont le...).
Nem "tűntem el", csak a szabadidőm egy jelentős részét szeretem offline tölteni.

Anina81 · http://hogymondjak.blog.hu 2013.05.20. 21:23:14

@P1sty: Még egy apróság: olyan, hogy 97%-ban passzolunk, tehát együtt kell járnunk - na, ilyen a világon nincs. Vagy tetszik úgy ahogy van vagy nem tetszik és kész. Ha már felmerül, a "tökjó pasi/ nő lenne, csak..." kezdetű megingás, az azt jelenti, hogy nem tetszik, nem vonz. Ennyi.

P1sty 2013.05.20. 23:51:47

@Anina81: :)
Szóval akkor megint ott tartunk, hogy ez a "szexepil" dolog gyakorlatilag nem más, mint egy gondosan elraktározott indok arra az esetre, ha már semmilyen racionális érv nem marad egy fiú visszautasítására.
"Nem vagy az esetem" -- szól a visszautasítás, és persze a fiú esetleg még érdeklődik is (mert nem bunkó, és nem kurváz le rögtön, vagy küld el a p....-ba), hogy mi lehet a gond. És akkor jönnek az ilyen semmitmondó piszlicsáré dolog, hogy "nem vagy az esetem", aztán kiderül, hogy a mélyben valami nüansznyi dolgon csúszik el az egész.
(Extrém, de már olyat is hallottam, hogy a fiú túl korán nyitott, és a lány azt hitte, csak fektetni akarja, ezért inkább kikosarazta. Persze a fiú továbbment, lett is barátnője, ez a lány meg hónapokig azon kesergett, hogy akkor miért hajtotta el. Hát kérem, magas lóról lehet nagyot esni.)

magnum560 2013.06.28. 17:32:16

@Anina81: Kicsit el vagy tévedve és eléggé az élet mellett gondolkodsz ( nekem ez a meglátásom ) Ugyanis a széles látókörnek, és általában a műveltségnek nem feltétele a diploma sőt. És ma már a jó fizetés sem jelent egyet a diplomával vica-verza.
A magam részéről egy egyszerű technikusként ( aki egy CNC- marógépen dolgozik ) Több a fizetésem mint egy középiskola igazgatójának ! Tehát megint csak annál a kérdésnél tartunk, hogy miért is olyan kurvafontos a diploma ???
Meg igazából azt sem nagyon értem, hogy ha beleférek az összes ( bő lére eresztett ) szűrőbe sőt slussz poénként ilyet látok " ne ítélj a külső alapján, hiszen a kincsesláda is belül ragyog ", akkor hogy is van az hogy egyetlen kép alapján biztos "nem engem keres" !? Vagy ez a kikötés csak a potenciális érdeklődőre ( férfira ) vonatkozik ???
Kicsit visszakanyarodva a "bemásolt" hsz-re. Ha ti átlagos nők elvárjátok a tiszteletet, őszinteséget, akkor mégis miért nem vagytok képesek egy 2 mondatos ELFOGADHATÓ ÉS ÉRTHETŐ választ írni ???

Glasting 2013.06.30. 23:04:59

Döbbenet ez a szűk látókör. Legjobb, ha inkább nem is kerestek. Kíméljétek meg a társadalom nő tagjait.

magnum560 2013.07.01. 05:49:34

@Glasting: Miért is szűk a látóköröm ??
Csupán mert elvárom magammal szemben azt a tiszteletet amit én is megadok mindenkinek AKI NEM SZOLGÁLT RÁ AZ ELLENKEZŐJÉRE ???

A másik, te mint nő biztosan tudsz válaszolni a következő kérdésre. De előtte a szituációról egy kicsit.

Tételezzük fel megtetszik egy nő a profilja alapján, Írok neki egy jól összeszedett, rövid és lényegre törő bemutatkozó üzenetet. Melyben felteszem a 3 Ft-s kérdést, hogy egyáltalán meg akar-e ismerni.
Az üzenetben természetesen jelzem azon igényemet, hogy a feltett kérdésre választ várok !!

A kérdés: Hogy fogalmazzam meg a kérést, hogy az ne tűnjék arrogánsnak, követelőzőnek, ugyanakkor kellően határozott is legyen ?????

dba (törölt) 2013.07.01. 19:42:39

magnum:
egyáltalán nem szűk a látóköröd. A randivonalra regisztrált lányok csupán csak szórakozás céljából regisztrálnak fel. Ennyi. Legalábbis a 18 - 23 éves korig szinte kivétel nélkül ez a tapasztalatom. 100-ből jó ha egy válaszlevél érkezik (ami meg nem minden esetben pozitív, de legalább ír).

Tény, hogy az az egy általában rögtön az elején leszögezi, hogy ő még ilyen jó, szépen megírt, összeszedett levelet senkitől sem olvasott, és hogy részben emiatt is írt, hiszen eddig nagyjából az általa kaptott levelek nagyjából arról szóltak, hogy "akarsz dugni?".

A normálisabbja (max 1-2%) annak ellenére is ír, ha már talált valakit a randivonalon (vagy a való világban), hiszen egy normálisan megírt levélre illendő lenne válaszolni. Főleg, hogy én sem 5 perc alatt csaptam össze.

Például a multkor kaptam egy ilyet:
"Köszönöm a leveled, és szívesen ismerkednék, de már csak barátként, mert alakulóban van nekem valami.
Ha így is ismerkenél, akkor várom válaszod!" ezt teljesen meg tudom érteni.

De a 99% semmit sem reagál. A legjobb, amikor sem a levelet, sem a profilt nem nézi meg.

A többségnek nincs előfizetése, egy 2x2cm-es képről senki sem fogja megállapítani, hogy az illető, aki írt neki hogy néz ki.

A másik pedig az, hogy én egy általános bemutatkozólevelet szoktam írni, amit megspékelek az adatlapján található információk alapján kérdésekkel, mindennel (már ha van ugye bármilyen információ az adatlapján, ha nincs akkor skippelem az illetőt [ha nem tud magáról 5 mondatot írni, az már rég gyanús]). Ez alapján viszont senki sem tudja eldönteni a másikról, hogy szimpatikus-e vagy sem, csupán egy beszélgetés-indító lenne... ha érkezne rá válasz...
Egy biztos: e miatt a hozzáállás van az, hogy a legkissebb gubancnál már válás/szakítás van. Nincs kommunikáció...

Glasting 2013.07.01. 19:46:17

@magnum560: Egyszerűen, természetesen. Ha nem válaszol, akkor egyértelmű, hogy nem őt keresed. Lépj túl rajta, keress mást. Nem érdemes rá, hogy órákat (napokat) rágódj a dolgon. Adj esélyt másnak. Annak, aki értékeli az őszinteséget. (Bár őszinteségre a legtöbb férfi képtelen, de ha Te kivétel vagy, akkor egyszer, valaki boldog lesz melletted.) Aki pedig nem válaszol, az keressen tovább, keressen mást, és ha szerencséje van, megtalálja. Te pedig ugyancsak keress mást, és ne vonj le általánosítást, mert az sértő, és elriaszthatod azt, akit érdemes lenne megismerned.

dba (törölt) 2013.07.01. 19:50:09

@Glasting: Én levontam a konklúziót: nem értemes online ismerkedni, főleg nem pénzt kiadni érte.
Rágódás messze áll tőlem, az az 1-2%, aki válaszol - még ha elutasítóan is - kiérdemelte a tiszteletemet.

magnum560 2013.07.01. 20:07:04

@Glasting: Eddig én is eljutottam ! Szó szerint a következő kifejezést használtam ( a sokadik "elmaradt" válasz után )
... kérdés ....
" A fenti kérdésre egy IGEN vagy NEM választ MINDENKÉPP várok, sőt elvárok "

Na erre kaptam meg, hogy milyen egy arrogáns, követelődző,stb, stb a stílusom. És a "másik felet " az isten mentse egy ilyen embertől.

Ennél természetesebben, egyszerűbben nem tudom megfogalmazni !

Lehet bennem van a hiba, de kétlem.

Glasting 2013.07.01. 20:55:17

@magnum560: IGEN vagy NEM; MINDENKÉPP :) Valóban nem a türelmes, gyengéd férfira vall:)
De ha ilyen vagy, akkor ok. (Bár szerintem ez már a sokadik nem válaszolós levél után jött.)
Vagy elfogad valaki olyannak, amilyen vagy, vagy nem.
Ne akard túl erősen, és egyszer csak megkapod a sorstól :)
(Ha nem kapod meg, akkor a GPS-es Andreát tudom csak idézni: ÚJRATERVEZÉS!)

Glasting 2013.07.01. 21:00:15

@dba: Egyetértek. Meggyőződésem, hogy én sem a Randivonalon találom meg az úgynevezett Igazit. De azért egy-egy próbát megér. Ennyi.

magnum560 2013.07.04. 06:08:46

@Glasting: Nem türelmetlen vagyok, csak gyakorlatias !!!
Ugyanakkor gyűlölöm, ha kezdeményezek egy párbeszédet, ( még, ha csak egyetlen kérdés-felelet erejéig is ) ami egyoldalú ! Vagyis nem tisztelnek -nemtől függetlenül - annyira, hogy egyáltalán válaszra méltassanak !

Szóval itt nem az én mentalitásomról, esetlegesen vehemenciámról van szó, HANEM AZ ALAPVETŐ EMBERI VISELKEDÉSRŐL !!!

Amúgy jól sejted valóban a sokadik nem válaszolós után jött ki !

Fuzzy Logic 2013.07.19. 20:58:23

Ez egy jó cikk, kár hogy mostanában mintha el lenne hanyagolva a blog. Az is megérne egy misét, manapság milyenek egy "kapcsolatban" a nők. 2 példát láttam 1 héten belül, ami miatt meg tudnám érteni ha az összes normális férfi elvonulna szerzetesnek...

Az hercegváróknak ajánlanám, hogy a coelhomüllerpopper triumvirátus helyett olvassanak Karinthyt. Mondjuk innen kezdve:
"Ha egyedül vagyok a szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem. És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött a szobába..."

A teljes szöveg értelme röviden: a nő ne játssza meg magát, a férfi ne várja ezt el tőle és mindenki tisztelje a másikban az embert.
Úgy vettem észre, hogy manapság ezzel a férfiak teljesen tisztában vannak, a nők meg játszák az elérhetetlen királylányt és várják a minimum félisteneket. Csak kérdés, ők maguk vannak-e olyan észbontó főpapnők, akikért a görög istenek lesétálnak az Olümposzról?
Ha állandóan a jégkirálynőt adjátok elő a mosolygós hölgy helyett, ingerültté és/vagy türelmetlenné teszitek a játszópajtásaimat és ezzel elrontjátok az én játékomat. Ettől meg marhára dühös tudok lenni, ami egyébként alkotmányos jogom.

Kedves Urak, ne adjátok fel! Vannak még normális nők, még ha kinézetre nem is mindig 10/10-esek. De higgyétek el, az idézet fordítva is működik, ha egy nő tényleg nőnek érezheti magát mellettetek, ki fog virágozni.

KRM87 2013.07.20. 22:38:02

Jókat lehet az itt olvasottakon nevetni és szörnyűködni. Érdekes csajok vannak felénk is.
Reggel 7óra munkába menet a buszon (20perc az út), kiszemeltem a csajt, ő is észrevett, 3 napi szemezés után odaültem mellé, akkor már nem akart beszélgetni, gondlom a Ruzsa Magdi a fülében jobb társaság. Pedig mielőtt felszállt mindig megnézte megvagyok e, amikor megtalált el is mosolyodott, miután leszálltunk, hátra nézett, hogy nézem e. Lehet jól állt a távolság nekem. A másik érthetetlen, amikor bringázom, be vagyok öltözve bringás ruha, sisak, szemcsi stb. Amerre mentem csak forogtak a fejek. Haverral gyaloglás, sisak nincs rajtam, csajokkal össze-össze nézünk, vigyorog mint a vadalma, meg pislog. Másnap "civil" ruha, megint ugyanazok a csajokkal találkozunk, na akkor már nem voltam érdekes. Ezt ha valaki megmagyarázza, hogy ilyenkor mi jár a fejükben azzal kezet rázok.
Diszkóban nem lehet ismerkedni, pedig próbáltam, de a normális csajok is ki vannak magukból vetkőzve, nem is járok egyáltalán ilyen helyekre. Értelmesen nem lehet velük dumálni.
Szerintem a kommunikációval nagy bajok vannak, ha a diplomás csaj mással szóba sem áll, csak akinek nála nagyobb végzettsége van.
Régen a fonóba se diplomások jártak és mégis itt vagyunk. Nekem sincs.
Bonanza - Vidám dal: "Vágyakból építesz templomot, vagy elhagyod, vagy lerombolod"
Van jópár bő 40es ismerősöm, akikkel sokat beszélgettem és mondták, hogy nem lennének se az én helyembe, se a többi 20on éves helyébe.

Fuzzy Logic 2013.07.21. 16:06:52

@KRM87:
Hát ilyenkor az jár a fejükben, hogy szép / szexi vagy. Esetleg még az is, hogy biztos van már minimum egy barátnőd, mert aki jól néz ki annak tuti van. Ennyi. (De az is lehet, hogy viccesen nézel ki abban a szerkóban és azért mosolyognak. Nem tudhatom.)

Én is buszon nézegettem nem rég egy pasit, a 20 perces útból úgy 16 percig, nem tovább :) Olyan 30as vége, 40es eleje, szép vékony és formás volt. Igyekezett úgy kapaszkodni, hogy látsszon milyen izmos valójában. Na, hát na... persze hogy jól esik, ha egy kakas előttem borzolja a tollait, hogy még szebbnek tűnjön. Jól meg is nézem, de ennyi.
Ősmagyar szóval: eyecandy. Jó pihentetni rajta a szemem, ő is megkapja a maga visszaigazolását, mindenki boldog.

Diszkóban soha, semmilyen körülmények között ne akarj ismerkedni, ha normális csajt keresel, mert:
1. oda kikapcsolódni megyünk és kiereszteni a gőzt, nem komoly kapcsolatot keresni.
2. Már megszokott dolog, hogy ott a srácok nagy része kalandot keres és szemrebbenés nélkül hazudik, ezért bárki ismerkedni próbál, egyből be lesz kategorizálva a nagy részbe.
3. Ezekből következik, hogy ha valaki viszonozza az ismerkedést, az a legritkább esetben normális nő.

Mai 20as (vége) nőként ezt látom: a mai 20as fiúk között annyira kevés a férfi, hogy az siralmas. Mondjuk nincs aki kihozza belőlük, az is igaz.
Nekem a velem egykorúak is kezitcsókolommal köszönnek, és udvariasak, ami nagyon jó dolog. Közben hallom, hogy ugyanezek a férfiak hogy beszélnek nálam idősebb nőkkel... Az a szomorú valóság, hogy a mai nők hülyék a férfiakhoz és elfelejtettek nőnek lenni. Játszák a jégkirálynőt meg az elérhetetlent, eszméletlen arrogánsak, pedig ha csak kicsit lennének kedvesek... aztán nekem sírnak, hogy persze velem biztos azért ilyenek, mert én fiatalabb vagyok. Mivan? :D Nem azért, mert normálisan beszélek velük, és kedvességgel reagálok az udvariasságra. Nem!
Szóval kérem alássan, a világ el van baszva.

süti beállítások módosítása