HTML

Randihírek - a Randivonal társkereső blogja

Hírek, érdekességek, nyereményjátékok a Randivonal társkereső háza tájáról. Olvashatsz itt a Randivonalon összejött párok sikertörténeteiből, társkeresési tippek / trükkök / tanácsokról.

Friss topikok

  • roskótamás: roskótamásvagyok mohorárol egyedulélek koly kapcsolatot szeretnék lányokkal 52 éves vagyok... (2020.05.16. 15:57) Randi Andi vagyok
  • Tomi Rosko: roskótamás vagyok mohorárol egyedul élek koly kapcsolatot veletek 51 éves vagyok hijatok ... (2020.02.03. 15:14) Szégyelled, hogy egyedül vagy? II.
  • borsika111: Sziasztok, szerintem ezt bőven mindenkinek maga kell, hogy eldöntse, hogy az Ő saját értékrendje ... (2015.08.02. 23:45) Hol vannak a férfias férfiak?
  • Rácz Rikóó: Szia komogyan gufdhuvgeocjkgdhnoreiygjbjx jheckifgjhv (2013.12.23. 08:53) 1000 megválaszolatlan levél...
  • Fuzzy Logic: @KRM87: Hát ilyenkor az jár a fejükben, hogy szép / szexi vagy. Esetleg még az is, hogy biztos va... (2013.07.21. 16:06) És még mindig az elvárások…

RANDIHÍREK - A RANDIVONAL TÁRSKERESŐ BLOGJA

Hírek, érdekességek, nyereményjátékok a Randivonal társkereső háza tájáról. Olvashatsz itt a Randivonalon összejött párok sikertörténeteiből, társkeresési tippek / trükkök / tanácsokról.

Randi Andi segít! Téged is érint a lábtörlő-szindróma? / 1. rész

2012.08.30. 16:10 | Randi_Andi | Szólj hozzá!

Rengetegszer hallom ezt: “úgy bánt velem a volt párom, mint egy lábtörlővel.” A lábtörlő-állapot után újra felépíteni magunkat és párt találni pedig nem kis feladat. Jobb tehát megelőzni a lábtörlő-szindróma kialakulását.

Lábtörlő-szindróma: Az az állapot, amikor az irreálisan alacsony önértékelésed miatt hagyod, hogy úgy bánjanak veled, mint egy lábtörlővel. A “te jó ég, csak el ne veszítsem, úgysem kapok jobbat” pánik miatt erődön felül próbálsz küzdeni a nem működő kapcsolatodért, ahelyett, hogy elengednéd. Teljesen átadod a kontrollt a másik félnek, aki ezzel szépen vissza is él, és csak tovább döngöli az önbizalmadat a földbe. Úgy érzed, akármit is teszel, az sosem elég. A másik egója hízik, hiszen van egy ember akivel azt csinál, amit akar, a tiéd pedig összezsugorodik. Elveszíted a ragyogásodat, a fényedet, a másik pedig fölényesen csak annyit mond: “megbánod, ha elhagysz!”.

Lábtörlő-lét

Persze, a lábtörlő-szindróma rengeteg állapotot mutathat: az enyhébb esetekben csak megtépázza az önbizalmadat egy kapcsolat, és teljesen kilúgozva hagy ott a padlón, aztán meg érzelmi fitneszkedhetsz hónapokig, hogy helyreállítsd magad. A súlyosabb esetekben évekig tarthat, a párod nem vállal fel, szóban megaláz, és aztán persze ott a legdurvább változat, amikor lelkileg, anyagilag kihasznál, sőt, tettlegességig is fajulnak a dolgok. (Figyelem! A fizikai agressziót majd minden esetben szóbeli agresszió előzi meg. Ha nőként a párod szóban megaláz, beszólogat, veszekszik veled, számíthatsz arra, hogy nem fognak itt megállni a dolgok.) A férfiakból is nagyszerű lábtörlők válhatnak – viccesebb megnevezéssel ők a papucs-állatkák. A valóságban azonban sokkal kevésbé humoros ez a létforma, és rengeteg férfival találkozom, akit durván kihasználtak, kiszipolyoztak aztán pedig eldobtak, mint valami használt papírzsebkendőt.

Külső szemmel persze könnyű megmondani, hogy valaki épp sodródik bele a lábtörlő-létbe, viszont ha benne vagy, sokszor észre sem veszed, ahogy szépen lassan, napról napra kikezdi az önbizalmadat egy kapcsolat, és ahelyett, hogy gazdagítaná az életedet, inkább elvesz belőle.

Lábtörlő és önbizalomhiány

Az, hogy kiből lehet lábtörlőt csinálni, attól függ, hogy az illetőnek mennyire van rendben az önértékelése. Például, ha neki nem tetsző állapot/helyzet áll fent, tudja-e azt mondani, hogy “na jó, elmész te a francba…”, és mindezt olyan meggyőződéssel, hogy ha a másik ténylegesen lelép, ne rohanjon a maradék méltóságát is eldobva, fejvesztve utána.

(Folytatása következik!)

labtorlo1.jpg

Szólj hozzá!.

A bejegyzés trackback címe:

https://randivonal.blog.hu/api/trackback/id/tr594742006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása